2012-01-05

Köksrenoveringen - 2011 års projekt, del 4

Parallellt med köksrenoverandet inne har det också snickrats en vägghylla. Den är inspirerad av en fin hylla från Ikea men anpassad både i antal hyllor och i mått för att passa till just vårat kök.



Köksrenoveringen fortsätter med installation av vedspis..
Om man nu har en fin gammal murad spiskåpa så kan ju inte den hänga där och inte göra nån nytta. Klart vi ska ha en vedspis! Med ett stort inslag av tur hittade vi en alldeles lagom liten vedspis på blocket. Men en vedspis kan inte hänga i luften.. det måste muras ett fundament av nåt slag. Efter lite mätande och skissande så blev det så här:




Här fick vi återigen göra ett avbrott i arbetet i väntan på att sotaren skulle komma och godkänna spisen och skorstenen. Vi har väntat med att sätta kakel tills vi vet att vi inte måste hacka oss in i skorstenen igen. Men det gick fina fisken och efter sotaren varit förbi så kaklade vi hela köket och oj vilken skillnad det blev på en gång.

Klinker nedanför och klinker på ovansidorna är lagt här på sista vedspisbilden. Vi valde ett järnspissvart klinker runt spisen. Stora plattor ovanpå och mindre nedanför. Det har även kommit upp en redskapsstång på väggen ovanför kaklet.

Bilder på hela det färdiga köket kommer senare när jag fått möjlighet att fota i dagsljus.

Inga kommentarer: