2012-01-03

Köksrenoveringen - 2011 års projekt, del 2

Efter rivning och återuppbyggningen av själva väggarna och golvet så var det tillslut äntligen dags att börja montera skåparna. Vi började med överskåpen och taklisten. Fick jobba ett tag med bearbetningen av maken för att få inbyggt ovan skåpen som jag ville. Taklisten var inte heller det lättaste att få tag i men med hjälp av godhjärtade släktingar så löste det sej :)


När överskåpen var på plats tillkallades mr Pineminator, furuutrotaren och målarmästaren med sin färgspruta.

Det blev fantastiskt ljust och fint på en gång. Han målade även spiskåpan, muren och boaseringen i samma veva. Tänk vad lite färg kan göra stor skillnad!


Nu när taket var målat och klart var det dags att lägga in golvet! Vi beslutade oss i ett tidigt stadium att plastmatta is the shit i ett gammalt hus med kyliga golv. Känns mycket varmare att gå på än t.ex. Laminat. Att det dessutom är hårt och har ett läskigt ljud gör inte saken bättre. Nä, Plastmatta it is! Med uppvik bakom bänkskåpen också för att undvika vattenskada vid ett eventuellt läckage.


Vi valde en mörkt brun matta från Forbo Forshaga. Vi hade dessutom turen att samma matta som vi la tidigare i den angränsande hallen fanns kvar i sortimentet så vi kunde ha lika.


Här har vi efter mycket om och men fått in kylskåp och det enda högskåpet på plats. Båda dessa är av utrymmesskäl inbyggda i väggen. en lösning som passar vårat kök ypperligt.


Sen var det äntligen dags att få in alla underskåp! Egentligen först nu man fick en bild av slutresultatet. Fast än är resan till ett färdigt kök inte klart.
I morgon kommer målaren och sätter tapeter!
Fortsättning följer!

Inga kommentarer: