2008-12-31

Gott nytt år!

Hoppas det nya året blir som allra bäst!

Då var det dags för årliga tio i topp listor för scrap och pyssel..
Jag går bet på den listan.. för jag har nog inte gjort tio alster i år :o *note to self - skärpning*

Utan inbördes ordning kommer här årets pyssel:
















Sen har jag ju iofs gjort fyra halsband som jag inte verkar ha fotat.. Ett bor i blekinge.. ett i grannbyn hos min moster.. två har jag här hemma nånstans..
så det blev väl drygt tio alster iaf.. även om allt itne var scrap ;)

2008-12-10

Favoritljusstaken

Jag är så glad över min ljuslykta som hänger i ena köksfönstret. En rostig krona.


Jag har sökt ett tag efter en bordsmodell av samma typ men inte hittat.. häromdagen när jag var på jakt efter pärlor som ser ut som sköldpaddor så hittade jag istället en bordskrona. Inte så stor men fin och inte farligt dyr heller.

2008-12-09

Tapet i sovrummet


Vi har också fått upp tapeten i sovrummet. En fondvägg av denna och resten av väggarna vita. Här ser man ca en tredjedel av väggen. På andra sidan av dörröppningen som skymtar till höger.. där står sängen med huvudgaveln mot fonden.

Jag tycker den är hur läcker som helst och jag blir glad av den. Tyvärr är inte gubben av samma åsikt.. "Ja det är ju tur att man har den vid huvudet så man slipper se den när man ligger i sängen"

2008-12-08

Burfågel

En liten fågel har flyttat in i min fågelbur.
Han stod där helt snäll med sin lilla luva och halsduk och tittade sött på mej på affären och sa han ville följa med hem. :) Affären är rusta och därifrån kommer även granen som fågeln camperar med.
Ev. kanske lilla birdie kan få sällskap av en ljusslinga där inne i sin lilla bur.

Till vänster syns också min värmeljuskrona som råååkade följa med hem tidigare i veckan.

De grå pryttlarna

För att enklast svara på ME's fråga på förra inlägget så kommer här en (något blåaktig) bild..
De grå pryttlarna är två stenmöss som dottern gjort tillsammans med sin farmor. Ett enkelt pyssel som bara behöver en någorlunda musformad sten, lim, ögon och något att göra svans och öron av (i det här fallet är det skinn)

Gardiner i hallen, Äntligen

Jag har äntligen fått upp gardiner i hallen.
Det slutade med en hissgardin i ett skirt vitt linnetyg.


Prismorna skrek att få följa hem från Village ;) De är Sernholt

Hallgardinerna har haft en lång process som började redan i feb/mars nåt. Jag skulle göra hissgardiner. Behövde träpinnar tillsågade av maken. Så långt allt väl. Tyg köptes in (är jag nästan helt säker på) Det blev dock ett litet missförstånd så maken gjorde bara i ordning två träpinnar ist för fyra och ibland så går det itne fort att rätta till sånna misstag. Sen blev det vår och sommar.. och då när det blev grönt och fint ute så känns inte gardiner lika nödvändigt.
Sen kom hösten och jag ville verkligen ha upp gardinerna och körde ut maken i snickeriet för tillverkning av pinnar.. medan jag sökte tyget.. men tyget är spårlöst borta ännu (därför jag börjat bli osäker på om jag verkligen köpte tyget) Jag fick helt sonika köpa nytt tyg.. och egentligen lika bra det för vitt blev bra mycke bättre än beige :)
Min kompis A bara gapflabbar åt mej och mitt tygsökande. Hon påstår att det är bara Virre som kan lyckas med en sån grej. Förstår inte alls vad hon menar *visslar* Man heter väl inte Virre för intet

2008-12-07

Lovikkavantar

Här kommer nu äntligen bild på ena paret lovikkavantar som jag stickat i höst.
Klassiskt enfärgade bruna, med beiga broderier. Inga tofsar dock.


Det andra paret har ett läckrare garn.. mörkt grönt som randar sej själv när man stickar. Tyvärr har jag lagt dom på det där stället ni vet.. där man lägger alla saker så man ska veta var dom är..
Men dom dyker väl upp nån dag och då ska jag fota dom med.

F.ö. har jag hamnat i nåt stickmani. Har endast fyra stickningar igång (förutom dom gamla som ligger till sej i skåpet) Sara tipsade mej om den senast påbörjade stickningen. Det är en julkalender där man får en del av mönstret varje dag.

2008-12-06

Jag kommer hem igen till jul!

Ikväll så ska jag och kamrat Å fara och se den här killen..

Vi ska alltså på Peter Jöbacks julkonsert.
Hoppas det blir bra och trevligt och att vi inte behöver frysa häcken av oss på "ladan" ..
eller umeå arena eller vad friden den heter idag.. I min lilla värld heter det fortfarande isladan eller ladan kort å gott.. :D

Fastfood

Sixten har hittat ett nytt favoritställe att sitta och häcka på om dagarna:

(ursäkta dålig bild men jag fick fota genom fönstret för går jag ut hoppar han ner)
Fastfood för katter.. komsikomsi